广东外语外贸大学logo 广外公开学院外语系 明德尚行 学贯中西

张艳——寓教于乐,教学相长

日期:2015年04月06日 02:35  作者:  点击:

姓  名:张艳
职务职称:英语系主任 讲师
教育背景:硕士研究生
教授课程:<<高级英语>>、<<综合英语>>、<<英语语法>>
研究方向:英语教学
所属系部:英语系

I believe that all students have their own way of learning and we as teachers must find it. I believe interest matters most when it comes to language learning. So I don’t think it matters if the material comes from a book, video or from the teacher, if she makes the topic interesting, the students will get involved in learning.
  在语言学习中兴趣是最好的老师,也是使学生能持之以恒地学习的催化剂,没有兴趣就没有求知欲。因此,一个好的英语教师,首先应该能在教学中激发出学生的兴趣,让学生主动参与到课堂中来。
主要科研成果:
  1.中文电影片名英译过程中的名物化研究,广东外语外贸大学学报
  2.主述位理论在英文电影片名汉译中的应用,长春理工大学学报
  3.综合英语课程教学策略的实践与探索,南昌教育学院学报
  4.Understanding Business English from the Stylistic Features of English Business Communication,海外英语
  优秀教师奖
  优秀教学奖