周亚娟——Whatever is worth doing is worth doing well.

日期:2015年04月02日 08:10  作者:  点击:

姓  名:周亚娟
职务职称:助教
教育背景:硕士
教授课程:综合英语、英语语音、英语听说、笔译
研究方向:英语口译
所属系部:大学城分部商务英语系

作为一名新教师,半年的教学虽短虽长,深深体会到教学是一种艺术而不仅仅是一门技术。一节有效的课并不是老师要灌输多少的知识,(填鸭式的教学绝对是教学大忌),而是教会学生多少学习技巧,“授之于渔,而非鱼”;多大程度调动学生学习积极性和学习兴趣。使课堂生动活泼,使学生积极参与互动,使课本知识融入实践成了每一节课为之努力的方向。
  Half a year is long but transient to a new teacher. I deeply realize that teaching is an art rather than just a skill. An effective lesson do not lies in instilling knowledge to students as much as possible but in teaching skills as many as possible and mobilizing the enthusiasm of students towards study. Making classes lively, making students actively participating in the teaching activities and combining the knowledge in the textbook with practicing are what I am striving for in the teaching.
  2014-2015学年第一学期大学城分部“优质课程三等奖”