王莉莎——培养人,就是培养他获得未来,愉悦的前景的道路

日期:2015年04月04日 00:16  作者:  点击:

姓  名:王莉莎
职务职称:教研室主任、助教
教育背景:香港浸会大学会计学学士学位,英国华威大学电子商务理科硕士
教授课程:综合英语、英语听说、电子商务概论、电子商务案例分析
研究方向:跨境电子商务与电子商务
所属系部:继续教育(公开)学院大学城分部

After being a teacher for one and a half year, I consistently improve my teaching ability, and keep thinking about how to provide student with relevant studying ability within a class. After this year’s teaching experience, I have gained some insights as following. Firstly, the student is an independent person so that we have to teach them to think and solve problems independently, but at the same time, they should know how to cooperate with others. In addition, the utility of English is to listen and speak. Therefore, we should make student believe that the principal to speak English is to make others understood, and do not focus on the grammar mistakes all the time. Lastly, except for the knowledge that students should learn, teachers also need to provide them the ability of self-study and self-planning for their future. Only in this way, a student can grow in a healthy environment and fight for their own future.
  在执教一年半以来,本人一直致力于提升资深教学水平,并钻研如何让学生能够在课堂上学有所得。经过一年半的教学经验,得出以下几点感悟。第一,学生是独立的个体,在教育当中,需要他们学会独立思考,同时也要教授他们与他人共同学习的协作能力;第二,英语的实用性以听、说为主,要让学生明白说英语的基本原则是让他人听明白,而不是因为纠结于语法而不敢开口;第三,在课余时间,必须让学生学会自我学习以及自我规划的能力,为他们以后的生活以及工作奠定基础,并帮助他们找到自己的目标。
  2013-2014学年第一学期大学城分部“优质课程三等奖”
  2013-2014学年第二学期大学城分部“优质课程二等奖”
  2014-2015学年第一学期大学城分部“优质课程二等奖”
  2013-2014学年第二学期大学城分部“优秀教师”